1. Lav et moodboard

Et moodboard er en form for collage, der kan bestå af alle mulige former for visuelle udtryk som fx fotos, grafik, farver, skrifttyper altså en inspirations kilde der sætter dig i stemning. Det hjælper dig med at holde den røde tråd i dit design.

Moodboard

2. Brug luft

Brug luft mellem dine elementer. Hvis der er alt for manget grafik kan beskuerens øjne ikke finde ro og de overser måske dit budskab.

Cruiser Magasin

3. Visuelt hierarki

Alt skal ikke have lige meget opmærksomhed, derfor er det vigtigt med visuelt hierarki når du designer. Neden under ser du et meget primitivt eksempel på et dårligt hierarki og et godt hierarki. Det kan selvfølgelig udbygges med farver og billeder, man kan sammenligne det med musik noder og en symfoni, Nogle der spiller højt og kraftfuldt og andre der spiller svagt men underbygger musikken og pludselig kommer lyder fra en hi hat.

Dårlig hierarki

Brødtekst

Godt hierarki

Rubrik, underrubrik og brødtekst

4. Farver

Brug evt. få farver det gør det nemmere at få det til at se pænt ud. Farver spiller en stor betydning. Med farver kan du også styre hvad der fokuseres på og her kommer hierarki ind i billede igen. Prøv og se bort fra din ynglings farve og ser mere på hvilken stemning du ønsker, se mere om farver her

Tekst heraki
Tekst heraki

5. Skrifttype

Vælg en skrifttype der passer til dit design og tænk over om det skal være trygt eller digitalt.